PROHOW 'some news flashes'
organisatie
audio & instrument
muziek
   
nieuws
mail
 
06-04-2018 Nieuwe Custom bassen van Maruszczyk!

15-09-2016 PROHOW werd dealer van Warwick en Framus, www.warwick.de.

Warwick Customshop Masterbuilt Streamer Stage I in Natural Oil Finish, neck-through construction, wenge/ekanga neck, wenge fingerboard,  AAA flamed maple body, active MEC P/J pu's, blender, 3 bands EQ, 3D bridge, JAN III adjustable brass nut... the works!

31-12-2015 Ouwejaarsavond: JazzZoo op 'tKantoor.
JazzZoo deze donderdag in Cafe 'tKantoor, Gierstraat 76, Haarlem:

Geen realbook muziek dus. Nou ja... soms, maar meestal niet. WEL eigenwijs, experimenteel, mauwend, ongehoorzaam, abosoluut swingend, kwispelend, toegankelijk, funky, fluitend, krassend, grommend, huppelend, tergend, blaffend en altijd ondeugend: 'naughty jazz'.

Met Mirjam Blom, Bobby Barber, Pieter van den Eijnden, Ad van den Berg en Jan Oorthuijsen.

Mooi nieuwjaar!!

27-04-2015 Koningsdag op het Wilhelminaplein in Heemstede was weer helemaal leuk!
Samen met Tapperij de 1ste Aanleg en Showgroup werd ook dit jaar weer door PROHOW de geluidsinstallatie geplaatst en afgeregeld. After Beat uit Eindhoven en de Ruud Jansen Band uit Beverwijk maakten de live muziek.

Volgend jaar weer!
 
01-03-2015 Nieuw adres:
Het vestigingsadres van PROHOW is gewijzigd: Emostraat 37, 2033NP Haarlem.
Apparatuur en bassen staan elders in de kluis. Demonstraties graag / op afspraak.
 
15-01-2015 Maruszczyk Frog 4a: 'Deep Purple', s/n 140384:
Gemaakt door Adrian Kuban Maruszczyk op specificaties van PROHOW: 'model Frog 4a, ash body, 3 piece hard rock maple neck wood ash / veneer, maple 24 fret finger board, mono rail bridge, Delano SBC humbuckers, Glockenklang 2 band pre-amp, color Deep Purple...'. Superbass, speciaal gebouwd voor Rutger Klijn!
18-09-2014 André van der End bassen:
Van deze Nijmeegse bouwer staan er weer extra bassen bij PROHOW. Handgemaakt van top-hout en top-onderdelen door een specialist die daar als geen ander top-bassen van weet te maken. Kijk bij www.prohow.nl/bassen.
 
14-04-2014 Eerste André van der End bas hier in studio 1:
Opgehaald in de werkplaats: een nieuwe PB4, gebouwd door André van der End. Wow, een ultieme Precision Bass! De body is gemaakt van medium weight American alder net poplar top, voor een iets feller geluid met meer dynamiek. De hals is van hard rock tiger stripe maple en een premium Rio Palissander toets met compound radius en 21 'Dunlop 6230' fretten. Verder: upgraded Seymour Duncan antiquity 1 elementen. Schaller tuners en Gotoh brug. Veel mooi warm laag mét de gruizige Precision rafeltjes. Fiesta rood. Te koop in de topbas collectie van PROHOW
.

 
10-11-2013 Hevos 400S losse top.
In opvolging van de nieuwe 400S combo amp, is er nu ook een losse top als motor voor een stapel basboxen. 400 Watt uit een doosje van 2 kilo. De powerbroer met 1000 Watt is ook bijna gereed.

 
 
15-09-2013 Zondagse Maruszczyk & Hevos demo middag in de Flapcan - Haarlem (M-Day)
Adrian Kuban-Maruszczyk kwam een middagje Haarlem aandoen met een wagen vol met bassen. Kijk eens op www.public-peace.de. Dat wordt smullen. Zelf speelde hij enkele deunen... een hele hippe surpriseact! Café de Flapcan, Zijlstraat 9, Haarlem. Van 14:00 tot 18:00 uur.
De bassen konden natuurlijk worden uitgeprobeerd op Hevos basversterkers en luidsprekers, want
PROHOW is al meer dan 10 jaar Hevos-dealer. Voor de gelegenheid zal een afgevaardiging van Hevos langswippen uit Panningen (Limburg), en klaarstaan voor beantwoording van gerelateerde vragen. Zie ook www.hevos.nl.
Op voorraad bij PROHOW: www.prohow.nl/basversterking, ondermeer:


  

 
18-05-2013 PROHOW is dealer van Maruszczyk bassen
Check de eerste import bij prohow. Wilde je een Fender Precision of Jazz? Denk nog even na, en kom eens langs... Maruszczyk bouwt onder andere P- en J-bassen (de Jake en de Elwood)
in vrijwel alle denkbare uitvoeringen en populaire houtsoorten. Handgebouwde 'custom' bassen voor een zeer aantrekkelijke prijs. M-looks, bespeelbaarheid, en geluid op 'edelbas-niveau'...Hierboven is een eigen ontwerp M-bas afgebeeld, type Jazzus: De snaarlengte is weliswaar standaard 34 inch, maar de bas is tóch aanzienlijk korter (ca 10 cm) dan traditionele bassen. Dat geeft lager gewicht, betere balans en meer speelgemak. Glockenklang pre-amp, elzen (alder) body met essen (ash) topping en body edge binding. Esdoorn (maple) hals en speelbord met Fender J-bas maatvoering. Super snel af te stellen! Alles klopt en klinkt weergaloos.
 
20-09-2012 Nieuwe HEVOS bassgear

HEVOS 2x6 combo

Dit apparaatje gaat mee in het fietsmandje!

Supercompact bas combo, afmetingen van 45 x 22 x 31 cm (hxbxd), 2x6 inch luidsprekers, 13,5 kg, 400Watt. Dit combo onderscheidt zich met afstand qua klank, vermogen en overall kwaliteit van de (schaarse) concurrentie in dit segment. De 6 inch luidsprekertjes en het kastje zijn zo ontworpen dat de combo juist voor basgitaar weergave zeer geschikt is.
Nederlands fabrikaat: kwaliteit, garantie, service!

HEVOS Donar

Terug van weggeweest, en opnieuw verbeterd!

Wil je maar 1 box sjouwen... hier zit alles in: 1x 15", 1x 6" en 1x slottweeter. Het grote verschil met de oude Donar zijn de maten en het gewicht. Was de oude kast nog relatief groot en behoorlijk zwaar, de nieuwe Donar meet slechts (hxbxd) 61x46x35 cm, en weegt nog geen 22 kg.
De Donar is een full range kast: 40 Hz. tot 20 kHz, met een belastbaarheid van 400W, en een gevoeligheid van 100dB.
Tóch is ook de
Donar te combineren met bijvoorbeeld een Super15 kast. Beide hebben dezelfde oppervlaktematen.
Machtig laag, transparant midden en filigrein hoog, dat is wat de Donar weergeeft.

 
02-09-2012 FlapJam elke zondagmiddag!
17:00 uur, Café De Flapcan, Zijlstraat 9, Haarlem.
Vanaf september wordt de FlapJam op zondagmiddag georganiseerd, het eerste uur meestal opgestart met een surprise act door een ingewerkt team muzikanten.
Ook de keuken is open voor bereiding van een keur van vaste voedings bestanddelen, noodzakelijk voor verdere oprekking van ons voortbestaan. Van drank alleen kun je immers niet leven.
Het Flapcan kok fenomeen (de GIG STIG) bikkelt daar aan de bereiding van traditionele Flap happen alsmede van authentieke pasta's die slechts tot stand kunnen komen na allerlei logistieke en culinaire ontberingen. Qua smaak, viscositeit en textuur zijn de resultaten navanant. 
Tevens rolde in de Flap-cuisine recent de 1e release JamBAL van de band. Zodra deze bal in populariteit de kritische grens bereikt (zeer binnenkort dus), zal de JamBAL in omvang en gewicht worden opgevoerd, en met vereende kracht op verse OERbroodjes worden gerold. Het OERbroodje JamBAL is dan een feit, en kan worden geruild voor de harde Flapcan penning, die je als musicus weer kunt opstrijken door aan de jamsessie mee te doen.
Voorlopig kunnen ook euro crisis muntjes nog worden ingezet. Dit surrogaat betaalmiddel neemt tegenwoordig dramatisch in populariteit af, en moet daarom maar beter snel worden opgemaakt.
 
30-04-2012 Groovy Tunes speelt om 20:00 uur op het Nieuwe Kerksplein in Haarlem.

  

 
21-01-2012 Toetsen nodig?
Ook daarvoor kun je nu bij PROHOW terecht. Als voorbeeld afgebeeld is het topmodel 'KURZWEIL PC3K8 Production Station' met 88 volledig gewogen 'hammer action' toetsen, met 'velocity & aftertouch sensitivity', ideaal om 128 polyfoon de slordige 1100 prachtige piano, orgel en synth sounds aan te sturen, aangevuld met zeer uitgebreide mogelijkheden voor aanpassing van geluiden, effecten én expliciete bediening van het KB3 orgel. Alle denkbare aansluit, controller en interface mogelijkheden! KURZWEIL 'doet' de techniek en PROHOW de scherpe prijs. Uitproberen: hij staat klaar!
 
26-02-2010 PROHOW is ook dealer van Lakland USA.
Zowel USA series als Skyline series zijn hier verkrijgbaar!!

'Best modern basses ever'. Bel PROHOW voor demo's en de meest recente modellen en prijzen.
Tevens is PROHOW tegenwoordig dealer van Eden / Nemesis (bas versterking), Koch (gitaar buizen versterking), R.Cocco (snaren), Tokai (gitaren).
 
15-10-2009 Sleepboot 'Piet' is te koop!
Dit gelijknamig 'scheepsbouw project' was goed voor een forse, leuke én nuttige tijdsbesteding. Het project is geslaagd (!) en de opbrengst moet het volgende project bekostigen. Zolang dat niet is gestart varen we lekker door, want dat doettie goed! Zie
www.prohow.nl/piet.
 
27-09-2009
Groovy Tunes does Frislan' Harns
Deze zondagmiddag rolde Groovy Tunes Friesland in om op het wad bij Harlingen een potje spontane muziek te maken. Zoals gebruikelijk bij dit orkest deden we het alwéér in een andere bezeting. Dat houden we zo, want dan blijft het spannend...
12-09-2009 Groovy Tunes @ vaardagen.nl
Niet alleen de Haarlemse vaardagen dit jaar, maar ook onze bijdrage daaraan, zijn alweer voor vele herhalingen vatbaar! Zelden hadden wij zoveel enthousiast publiek. Alle kade's stonden vol met blije fans die ons van ver al hoorden aankomen. Met dank aan de antieke geklonken stalen sloep 'Waltzing Mathilda' en haar zingende schipper Frank ter Reehorst. Een mooi nostalgisch nautisch podium!
 
01-01-2008 Kook Het Zelf!
En ook opeten! In 'Het Kookpunt van Haarlem' kan dat allemaal. Op 18 januari j.l. ging deze zaak van start. Een aanwinst voor feestjes van bedrijven, clubs, familie, vrienden en buurtgenoten. Zie ook www.hetkookpuntvanhaarlem.nl
12-10-2007 JazzZoo @ Hotel Sonnevanck te Wijk aan Zee, zie www.hotel-sonnevanck.nl

15-08-2007
19-08-2007

JazzZoo @ 'HAARLEM JAZZ'
En ja hoor... weer waren we ruimschoots actief met Jazzstad Haarlem. Leuke feestjes met JazzZoo aan de rossige Haarlemse Begijnestraten tussen de Bakenessegracht en de Grote Markt. Steeds een 'volle bak' met gezellige gasten!
20-05-2007 Café d'Alderliefste, Karel de Grote laan 1,  1861KH, Bergen NH, 16:00 uur
Oei! - JazzZoo passeert wéér het Noorzee kanaal...
30-04-2007 Koninginnedag óp de VIJFHOEK in Haarlem
JazzZoo
, als bekende publiekstrekker, startte het feest op het buitenpodium voor Café de Snaefell (foto's). Helemaal leuk! Dirk Jan Vennik leverde zijn beroemde boogie-nazorg...
15-04-2007 HEVOS bas systemen te logeren - superieur!
De Powerset met de allernieuwste 800D eindtrap. De laatste heeft twee ingebouwde eindversterkers van 400W @ 4 Ohm die ook 500W kunnen leveren bij 2 Ohm. Gebrugd kunnen ze op 4 Ohm totaal 1000 Watt aan. Maar 4,5 cm laag en maar 8 kilootjes licht...  De Powerset staat er in de uitvoering met twee speakerkasten met 2x10 inch luidsprekers. Ook de Compact set staat klaar om uit te proberen. Graag op afspraak.
18-08-2006
19-08-2006
20-08-2006
JazzZoo @ 'HAARLEM JAZZ'
Gnazzz.. lekker een heel weekeind op stap met JazzZoo in de vaste bezetting! Het Wapen van Bakenes, Botermarkt en Cicero op respectievelijk 18, 19 en 20 augustus. Het was weer geweldig leuk!
23-04-2006 JazzZoo's 'live tracks'
JazzZoo begon het nieuwe jaar in Haarlem: onder andere in Cicero en In Den Uiver, te volgen door Wapen van Kennemerland - Haarlem, Sonnevanck - Wijk aan Zee, Meterhuis - Haarlem, Koninginnedag op de vijfhoek (foto), Club Lust bij The Tides - Overveen, en Jazzstad Haarlem in augustus. Wilt u op onze mailinglist, geef dan een sein!
17-12-2005 BSXBASS in het programma: een top-EUB uit USA
EUB staat voor Electric Upright Bass... Sting onder andere, gebruikte vroeger al een Van Zalinge 'baspaal'. Dit soort bassen zijn steeds meer in opkomst. Waar je vroeger nog een bestelwagen moest regelen voor je contrabas, kun je je instrument nu op je hoedenplank kwijt. Zeker als je de hals loskoppelt. Maar er zijn grote kwaliteitsverschillen...
Inmiddels zijn de BSX bassen vermaard om de geweldige benadering van contrabass geluid met een zeer compact instrument, met enorm speelgemak en uitstekende mogelijkheden tot uitversterking. Een flink aantal bekende bassisten hebben hun instrumentarium hiermee uitgebreid.
Deze bas is gecreëerd door  Mr. Dino Fiumara, waarbij deze o.a. gebruik maakte van Bartolini technologie: ingebouwd wordt een Bartolini preamp met drie-bands eq en een regelbare piezo pickup per snaar. Dat werkt erg goed, niet alleen voor tokkelen, maar ook gestreken!
De BSX bas is in allerlei modellen en uitvoeringen verkrijgbaar. Aan de hand van de specifieke klant-wensen worden deze bassen in USA voor iedere klant 'customized'. Hiernaast is de populaire akoestische 3/4 Allegro afgebeeld, maar ook de andere modellen zijn zeer de moeite waard. Akoestisch of massief. Vier, vijf of zes snarig. Keuze uit verschillende houtsoorten en snaarlengtes, afhankelijk van het model. Keuze uit verschillende kleuren: black wine, natura, nutmeg, tobacco, yellow enz.. Zie voor dit alles ook www.bsxbass.com.
De eerste Allegro kunnen we bij PROHOW demonstreren. Natuurlijk ook op HEVOS apparatuur...
17-09-2005 17 én 18 september, Muziekbeurs Haarlem,  Tappersweg 59 (Waardepolder)
De eerste Haarlemse beurs voor serieuze en professionele muzikanten? Waarschijnlijk wel. PROHOW vertegenwoordigde daar o.a. HEVOS, hét Nederlandse fabrikaat voor (contra)basinstallaties.
01-06-2005 Haarlem Grote Markt: Stedenband Haarlem - Mutare.
Jawel, een sportfeest waar 2 steden in verschillende werelddelen een sport competitie aangaan. Leuk hoor! Natuurlijk met oa dj's en live bands, waarbij PROHOW het gróóóóóte marktgeluid regisseert...
30-04-2005 Haarlem: Koninginnefeest in de vijfhoek én óp de 5-hoek!
Het werd weer een reuze gezellige boel op de vijfhoek: een buitenpodium voor Café de Snaefell in de Wolstraat met drie acts: JamInn, een jazz & soul jam session, Let It BeaT, onze landelijk toerende Beatle-coverband, met een speciaal Let It BeaTrix -programma, Herman Pouderoyen, met zijn programma Gebakken Lucht. De geluidstechniek werd verzorgd door PROHOW.
16-02-2005 De demo cd van JazzZoo is gereed: 'live tracks'
Een zestal deunen hebben we live opgenomen, dwz, alles in 1 keer op cd! Geen geknutsel met digitaal corrigeren en overdubben in 24+ sporen machines, maar gewoon zoals we het live ook doen: 'kwak'! Het resultaat mag er zijn. Mocht u ons willen boeken, en u wilt ons eerst beluisteren, vraag ons dan naar 'live tracks'.
13-02-2005 JazzZoo's 'launching parties' in Haarlem
Ons kwartet ging vorig jaar december brullend uit de startblokken. De vonken sloegen over. Pieter van den Eijnden en later ook Bart van Ballegooijen  zetten er met sax nog een vette toef 'goed-koper-werk' op. De ketende menigte paste er gelukkig net in. Muziek en sfeer waren helemaal ok!
30-04-2004 Botermarkt - Haarlem, Koninklijke Muziek
PROHOW plaatst en bedient de geluid en licht installaties op de Botermarkt. Een muzikaal feest van 12:00 tot 00:00 uur. Leuke 'orkesten' waaronder dat van Sylvia Brandse, The Caribian Boys en Band Over Baby zorgden voor een puik sfeertje in een lekker zonnetje. Het geluid was natuurlijk weer dik in orde.
17-11-2003 Bitterzoet - Amsterdam, 'Help! de Beatles in het Nederlands':
In Amsterdam werd het boek gepresenteerd van de heren Bindervoet en Hemkes die in hun werk alle deunen van de Beatles vertaalden naar het Nederlands. Dat deden zij met een olijke knipoog, waarbij regelmatig serieuze 'Britse zestiger jaren romantiek' plaats moest maken voor eigentijdse Hollandse humor.
Let It BeaT leverde die avond navanant Nederlands talige muzikale opluistering in Bitterzoet en daarmee tevens op het NOS tv-journaal van 8, 10 én 12 uur.
 
16-04-2003 Rosarium - Amsterdam, Chili Cook-Off Party:
In een kookcompetitie, georganiseerd door het
Haarlems Uitgeef Bedrijf en The Mediator Group gingen bekende ICT-bedrijven met elkaar de strijd aan om de lekkerste pan met chili.
Ilse ging met de eer aan de haal. Nokia, Citrix, IDG, Mindscape, Novell, Sybari, CA, KPN, AVM, HUB, RAI en The Mediator Group moesten het onderspit delven.
De avond werd muzikaal afgesloten door
Let It BeaT, waarbij o.a. geluidstechniek en licht door PROHOW werden verzorgd.
 
11-01-2003 Concertgebouw - Amsterdam:
Op het ING-nieuwjaarsfeest verzorgde
Let It BeaT een daverend optreden. Band en PROHOW-geluid waren meer dan OK ! Tweehonderd swingende ING-directeuren waren niet meer naar hun stoel te bewegen. Op het dansvloertje was er geen doorkomen aan...
 
01-12-2002 Ook Sennheiser en Neumann microfoons zijn via PROHOW verkrijgbaar. Klik audio pro voor alle topmerk links.  
15-11-2002 PROHOW verzorgt ook geluidsversterking met eigen PA. Deze varieert van zangset tot zware PA, en bestaat o.a. uit: Soundcraft mixer, traditionele DBX166XL compressie, Lexicon MPX500 effect-processor, met de DBX Drive Rack PA processor via max. 6 kilowatt QSC PLX power actief naar ElectroVoice en JBL MPro mid/hoog resp. HEVOS basversterking. Op aanvraag kan de prijslijst worden toegestuurd.  
15-10-2002 Drie nieuwe typen HEVOS bas-combo's leverbaar vanaf medio oktober. Gebaseerd op de Midget, Compact en Donar luidsprekers, en voorzien van krachtige 300T amp. Alle knalhard, strak en compact.  
11-10-2002
12-10-2002
Texel Bluesweekend: Bruintje Beer - Den Burg: PROHOW geluidssysteem in bedrijf met HEVOS basversterking bij de Groovy Tunes.  
05-10-2002 In het Haarlems Dagblad wordt melding gemaakt van PROHOW's geluidssystemen. Het betreft hier o.a. apparatuur in de categorie 'pro-audio': microfoons, mengtafels, dynamiek- en effect-processoren, crossover filtering, versterkers, luidsprekers, snoeren en standaards. PROHOW kan naar uw behoeften een systeem samenstellen, leveren en installeren.  
31-08-2002 Opnieuw uitbreiding van het pro audio assortiment: Allen & Heath, Crest, Lexicon, Martin, Renkus Heinz, Shure en Peavey. Zie pagina audio pro voor een uitgebreid overzicht.  
23-08-2002 Uitbreiding van pro-audio assortiment! De range van vele topmerken die u via PROHOW kunt betrekken is aanzienlijk uitgebreid: AKG microfoons, Crown eindverstekers en Nexo compact pa's.  
17-08-2002 HAARLEM JAZZ, zaterdagavond, Botermarkt.
PROHOW organiseerde en bemande samen met partners een geluidssysteem, buiten op het leukste plein van Haarlem op het grootste gratis Nederlandse jazzfestival, ter ondersteuning van enkele regionaal goed opererende acts.
Zelf gingen we voor 'geweldige geluidskwaliteit': vooral mooi, zonder de oorzaak te willen zijn van voorbarige restauratie van lokale gevels.

De voorschriften waren streng. Een maximale geluidslimiet werd ter plekke geïntroduceerd. Helaas was deze voor een dergelijk feest te krap. Tevens mocht deze limiet persé niet worden overschreden. Gemeente ambtenaren, gewapend met db-meter en strenge blik achter de varifocus, controleerden vastberaden onze naleving.

Het dreigement 'de boel af te koppelen' bleek voorbarig! Tot blije verrassing van publiek en muzikanten, bleken we in staat een uitstekend geluid te realiseren, dat bovendien over bijna het hele plein goed hoorbaar was. De vele complimenten galmen nog na...

 
     
PROHOW  
Ad van den Berg
Emostraat 37
2033NP Haarlem
The Netherlands
Tel: +31 (0)624249299
Kamer van Koophandel A'dam, dossier 34173501
BTW nr. NL025153547B01
voorwaarden - terms & conditions